сряда, 12 ноември 2008 г.

Tomb Raider: Legend

В един студен ден (още не са пуснали парното - мръсниците) решавам да си поиграя с някоя кака- първата която добарах беше кака Ви Лара. Попадна ми едно DVD с Tomb Raider: Legend - PC версия (има я и за почти всички конзоли за които можете да се сетите )

Докарах я някаде до към средата и реших да споделя впечатленията си.


ПРЕЗЕНТАЦИЯ
Най - красивата виртуална лара до сега.
Към презентацията на играта имам смесени чувства - главното меню е приятно - но навигацията във вътрешните менюта е доста странна и неадекватна...
Ingame филмчетата изглеждат добре - но историята е пълна боза(поне до Сибир)...
Лара на моменти прави доста интересни коментари - на моменти става като сълзлива ученичка...
Като цяло е можело да се поработи доста за излъскване на играта - но това е положението

ГРАФИКА
Във визуално отношение отначало играта прави добро впечатление. Особенно ако машината Ви може да се справи със "next-gen" настройките. Водата, сенките, текстурите и атмосферните ефекти са на доста прилично ниво като се има предвид че играта е на 2 годинки. След час два игра обаче, на яве излизат и някои пробеми - като изчезващи предмети, въжета които се появяват на различни места и неадекватни ефекти. Но като цяло нищо което да е толкова неприятно че да Ви откаже от играта.
*някои от графичните проблеми са оправени с пач PATCH 1.2

ГЕЙМПЛЕЙ
Контрола върху кака Ви Лара е добър - бих препоръчал да играете с геймпад - но и с клавиатура и мишка не е никакъв проблем да се играе. Единствения проблем е с промяната на бутони - при началната версия 1.0 - след всяко рестартиране на играта променените контроли изчезваха - за радост пач 1.2 - оправи този проблем.
Jump & Run часта на играта е доста приятна за игра - пъзелите са интересни но не ужасно трудни - управлението се справя добре и много рядко се налага да повтаряте един или друг скок за да продължите нататък.
Бойната част на играта е по слаба - противниците са доста глупави но пък доста точни (на hard) - босовете не са нищо особенно, след като разберете каде е слабото им място. Въпреки всичко това - стрелбата се вписва добре в цялата игра и не дразни, а и не е толкова много - че да досажда.
Айде на МОТОРА- кака Ви Лара освен всичко друго, кара и мотор - тази част от играта, имам чувството че е направена само за да може да вкара в играта реклама на Ducati. Ужасна е - добре че е малко.


Като цяло играта ми допада - не е нещо невероятно, но със сигурност е по добра от предишните игри в серията, ако нямате какво друго да правите - ще убиете няколко часа...

1 коментар: