понеделник, 22 февруари 2010 г.

Alan Wake


Това е името на главния герой, в дългоочакваната игра на финладското, гейм студио Remedy, известно освен с игрите си и със създаването на бенчмарка 3D MARK.

Действието на играта ще се развива в малкото, идилично градче Брайт Фолс, където писателя Алан Уейк отива на почивка за да търси вдъхновение и да даде последен шанс на брака си. Същинската история започва, когато съпругата му - Алис Уейк изчезва мистериозно, а той тръгва да я търси.

Създателите, определят играта, като "психологически екшън-трилър" с хорър елементи, а освен интересн жанр, и структората ще е иновативна за гейм индустрията. Действието се развива на епизоди, а освен това, още от сега е ясно, че тази част ще бъде нещо като първи сезон на сериал. Сценарист на играта е Сам Лейк - създателя на легендарните, не само за Remedy, но и за гейм индустрията, изобщо - Max Payne и Max Payne 2. Ако се справил, толкова добре, колкото с тези две игри - ни очаква незабравимо приключение.

От това което се знае за геймплея, до момента, впечатление прави играта на светлини и сенки, която заема важна роля в механиката на играта. Алан се бори с враговете освен със стандартения арсенал и със светлина, под формата на фенер или факли. За разлика от повечето хорър игри, където напоследък се наложи като традиция тромаво и бано движение на героите, финландците отново се опитват да разчупят модела с пъргав и бързоног герой.

Определено информацията, до тук, звучи обещаващо, а дали очакванията ще бъдат оправдани - собствениците на Xbox360 ще могат да проверят на 21 Май.



Alan Wake - Nightmares Come True Trailer (HD 720p)



Alan Wake - Gameplay Teaser

Няма коментари:

Публикуване на коментар