събота, 7 март 2009 г.

PC: Mass Effect














Mass Effect е една от игрите с главно И, затова реших да понапиша малко инфо за нея.
Също така скоро сe появи тийзър на Mass Effect 2 -> CLICK !
Има и още една причина тази игра да попадне в полезрението ми - след месеци наред невъзможност за игра от собствениците на видеокарти от Gforce 8 и 9 сериите - с последния ъпдейт на драйверите(182.06) най после играта върви общо взето без проблеми и тези от Вас кийто не са я играли поради тази причина най - после имат възможността да и се насладят.
Повярвайте ми ! Въпреки че играта вече е на повече от година определно е едно от малкото добре направени заглавия. Нищо не и липсва - зарибяващ геймплей, качествена графика, убийствен звук, супер интересна история. В играта влизате в ролята на Commander Shepard, земен войник който набързо е вкаран в междугалактическите интриги на бъдещето и изпратен на мисия да спаси галактиката. Това може да Ви звучи много познато от стотици други игри - но историята в Mass Effect едва ли може да се оприличи на някоя друга - особенно при положения че част от нея се променя в зависимост от решенията които вие вземате. Това е запазена марка на BioWare и този път са свършили адски добра работа - мако са игрите в които Ви се дава възможност да решавате съдбата на съществата от галактиката - та дори и да наказвате със Смърт ! Толкова за историята - не искам да ви развалям удоволствието.
Графиката е добра - използван е "добре познатия" Unreal 3 Engine - през повечето време всичко изглежда супер - едитствения проблем е "добре познатото" бавно зареждане на текстури. Има няколко WOW! момента в играта но като цяло - нищо невиждано.
Звукът е страхотен - музиката се вписва много приятно в цялата атмосфера на играта, а озвучаването на героите е невероятно - рядко се случва да има толкова готини персонажи и диалози които да звучат толкова добре, въпреки че това също е запазена марка на BioWare тук отново са надминали себе си! Това като цяло помага много за достоверността на историята.
Геймплея е зарибяващ микс между шутър и отборно РПГ - стрелбата е в реално време, като можете да направите пауза и да задатете кои специални умения да използват героите ви. След като пуснете паузата те изпълняват ваште команди - и понякога ефекта е наистина страхотен. Можете да играете и с Joypad, но контрола с клавиатура и мишка е толкова добре направен, че обезмисля тази функция.
В играта има няколко основни типа герои -
Soldier - войник - борави добре с пистолети, пушки, автоматични оръжия и снайпер - и може да носи тежка броня.
Adept - нещо като кастър - може да бута и обездвижва противниците, да използва временно допълнителен щит , но носи само лека броня.
Engineer - добър със електрониката, ползва пистолет умело, може да лекува - използва само лека броня.
Също така има и класове - които са микс от изброените.

Играта не е без проблеми - вече споменах проблема с драйверите, инвентара не е много добре направен - но не е и ужасен, возенето с танка (имате нещо като танк на разположение) е забавно първите 10 минути, но после става досадно и определено има какво да се иска. Да се надяваме че от BioWare ще отстранят тези проблеми в Mass Effect 2.

Mass Effect - е страхотна игра - ако не сте я играли - тичайте към магазина, само не очаквайте шутър - играта е РПГ - ако искате шутър - няма да го намерите тук, затова пък ще намерите една страхотна история с неочакван край.

Няма коментари:

Публикуване на коментар