сряда, 1 декември 2010 г.

KINECT


Най-после и в България се появи новия моушън сензор на Microsoft. Успях дори да го пробвам. Видях че го има изложен в Технополис и в Зора, на околовръстното в София. Може да го има и на други места - но там го видях с очите си.

Накратко джаджата е камера, която се включва във Вашият Xbox 360, независимо дали той е от старата или от новата весия. Камерата засича местоположението на играча в пространсто, като отчита положението на цялото тяло. Така няма нужда от контролер, защото смият играч е контролера.

От 20тината минути през които пробвах Kinect Adventures, забелязах че камерата работи чудесно, веднага ме разпозна, и като цяло нямаше никакви проблеми с управлението. Има малък лаг между реалното движение и отразяването му на екрана, но не нещо притеснително. Единственото нещо, което трябва да знаете е че, определено имате нужда от пространство за да играете с Kinect. 2-3 квадратни метра пред телевизора трябва да са достатъчни, но ако имате повече място няма да е лошо.

За момента, единствения проблем е че няма достатъчно готини игри за новото устройство, за това моята препоръка е да поизчакате малко с пазара. Определено имам нужда да видя някоя наистина готина игра за да управдая 300те лева за Kinect.

14 коментара:

  1. страхотно е децата страшно много му се радват, поздрави и приятна вечер

    ОтговорИзтриване
  2. Играта е готина. Пък в сравнение с плей стейшън е доста по-евтина. Е верно е, че не е плей стейшън... Но си прав с изчакването на пазара. Винаги е добре да се поизчака да излезе поне 3-4 модел, защото първия е прототип. И ако при прототипо се появят проблеми или кусури при следващите модели се изчистват. Да не говорим, че и цената пада.

    ОтговорИзтриване
  3. продължавайте да постирате и да споделяте тук с всички нас, в очакване на нови неща - поздрави и до скоро

    ОтговорИзтриване
  4. Дамм малко съм позанемарил блога напоследък.
    Но очаквайте скроро нови постове :)

    ОтговорИзтриване
  5. Хубаво е че и ние вече можем да се похвалим с появата на новия моушън сензор на Microsoft.

    ОтговорИзтриване
  6. И аз дълго чаках този нов моушън сензор на Microsoft. Много съм доволна от него.

    ОтговорИзтриване
  7. Доволна съм от новия моушън сензор на Microsoft, дано не ме изненада с някой дефект, но за сега е супер.

    ОтговорИзтриване
  8. Невероятно устройство е това.Който има възможност нека си го закупи аз съм много доволна.

    ОтговорИзтриване
  9. наистина е чудесно, че най-накрая и в България се появи новия моушън сензор на Microsoft. Има го във всичките по големи магазини за моя радост и успях лесно да се сдобия с него, всички вкъщи останаха доволни.Играта е забавна и весела за цялото семейство, тъкмо минути да бъдем заедно , а не всеки в своята стая.Интересно как са успяли да направят така, че камерата засича местоположението на играча в пространсто, като отчита положението на цялото тяло. Така няма нужда от контролер, защото смият играч е контролера.Просот супер.

    ОтговорИзтриване
  10. Добре, че има от къде да прочета малко подробности за тази игра, не знаех, че ще има малък лаг между реалното движение и отразяването му на екрана.Единственото нещо, което трябва да знаем е че, определено имаме нужда от пространство за да играем с Kinect. 2-3 квадратни метра пред телевизора трябва да са достатъчни, но ако имаме повече място няма да е лошо. БлаГОДАРЯ за тези съвети, място има само чакаме играта да бъде доставена пък дано да я харесат, идеален начин да бъдем цялото семейство и да играем и говорим за всичко!

    ОтговорИзтриване
  11. И аз забелязах че камерата работи чудесно, веднага ме разпозна, и като цяло нямаше никакви проблеми с управлението, а ние начинаещите имаме нужда точно от това, общо взето самата игра ни помага и на нас. Има малък лаг между реалното движение и отразяването му на екрана, но не нещо притеснително, все пак и на тази цена какво повече може да искаме. Както и пишете в статията освобождаваме едно по голямо пространство и се вихрим със своите деца или пък с приятели защо не!

    ОтговорИзтриване
  12. Добре е и спестява още пари това, че камерата, която се включва във нашият Xbox 360, независимо дали той е от старата или от новата версия пасва. Камерата засича местоположението на играча в пространство, като отчита положението на цялото тяло. Така няма нужда от контролер, защото самият играч е контролера.И остава само да се наредим и да започнем да играем много в е весело и интересно пък и така цялото семейство прекарва време заедно , което в днешно време се среща все по малко и рядко.

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотна статия, преди няколко месеца и моето семейство се доби с подобна игра и от тогава почти през ден играеме и се събираме всичко на едно място, получава се доста весело. Като всяко хубаво преживяване и това си има своите недостатъци като това, че няма достатъчно готини игри за новото устройство.Определено имам нужда да видя някоя наистина готина игра за да управлява 300те лева за Kinect. Както и вие сте написали, дори вече може и да има но аз да не съм разбрала, ще се радваме да пишете ако я има!

    ОтговорИзтриване
  14. Вече има няколко добри игри - Child of Eden, Dance Central 1 и 2. Sesame Street: Once Upon a Monster пък е страхотна за деца.

    ОтговорИзтриване